Graag zijn we onderdeel van uw project!
Om de verkoop voor u (als klant) en ons (als verkopende winkel) zo veilig mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat alle informatie duidelijk is. Hiervoor hebben we algemene voorwaarden opgesteld. Zo zijn er naderhand geen verwarringen of discussies. Mocht u vragen hebben n.a.v. deze voorwaarden dan vernemen we het graag.

 

 

ALGEMENE VOORWAARDEN

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op ieder aanbod en op iedere tot stand gekomen overeenkomst.
Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden aan de consument beschikbaar gesteld.

 

 

AANBOD, OFFERTES & FACTUREN 

Offertes en aanbiedingen hebben een geldigheidsduur van 1 week, tenzij anders aangegeven. Daarna kunnen er prijswijzigingen plaatsvinden.
Mocht u na geldigheidsduur van de offerte bestellen, dan zullen we vrijblijvend een nieuwe offerte overleggen. Het aanbod is vrijblijvend. Wij zijn gerechtigd om in overleg het aanbod te wijzigen en/of aan passen. Kennelijke vergissingen of kennelijke fouten in het aanbod zijn niet bindend en kunnen altijd hersteld worden.

 

 

RETOUREN

Voorraad-artikelen die onbeschadigd, volledig van lengte en in originele staat zijn kunnen eventueel zelf retour gebracht worden. U dient hiervoor de aankoopbon te overleggen. De termijn van retourneren is 7 dagen en altijd in overleg. Materialen die speciaal voor u besteld worden, kunnen we niet retour nemen. Wanneer we retouren moeten komen ophalen zullen er minstens €75,00 vrachtkosten berekend worden. Het bedrag van de geretourneerde materialen zullen we storten op een door u aangegeven rekeningnummer. Dit dient per mail doorgegeven te worden om fouten te voorkomen.

 

 

RECLAMATIES

Beschadigingen, manco of andere reclamaties dienen uiterlijk binnen 24 uur na levering gemeld te worden per mail en inclusief duidelijke foto’s. Wij zullen uw klacht beoordelen en wanneer de klacht gegrond is z.s.m. in overleg een vervangend artikel aanbieden. Wij kunnen nooit aansprakelijk gesteld worden voor schade die veroorzaakt wordt door vertraging of gebreken aan een product. Dat geldt ook voor arbeidskosten van derde partijen of boetes van niet gehaalde deadlines. Zodra uw bestelling zoals afspraak op uw adres geleverd is bent u zelf verantwoordelijk voor veilige en juiste opslag van de materialen. Wanneer de materialen geen veilige plaats hebben en lastig verplaatsbaar zijn, dient u dus zelf bijvoorbeeld een hekwerk te plaatsen tegen diefstal. U dient zo spoedig mogelijk na levering van de materialen de aantallen en materialen te controleren. Zo komt u niet voor verassingen te staan wanneer de werkzaamheden beginnen.

 

 

HOUT IS EEN NATUURPRODUCT

Wij zijn niet verantwoordelijk voor problemen die ontstaan door natuurlijke eigenschappen van de materialen en waar we dus geen invloed op hebben. Het kan kleurverschillen, noesten, scheuren, vervormingen, harsplekken, mini-boorgaatjes en andere onregelmatigheden bevatten of deze kunnen ontstaan. Dit is dan ook geen reden voor reclamatie. Hou ten aller tijden rekening met de werking van het hout. Het kan zowel uitzetten als krimpen en zal extra vervormen en scheuren wanneer het niet juist bevestigd wordt. Wij zijn in geen enkel geval aansprakelijk voor problemen die hierdoor ontstaan. Wij hebben geen invloed op vochtigheid van het hout. Onbehandeld hout of gegronde artikelen zijn niet beschermd tegen vocht en zullen vocht doorlaten of opnemen. Hierdoor kunnen er vochtplekken, kromtrekken, loslatende verbindingen en andere mankementen ontstaan. Zorg dus dat deze materialen tijdig en juist afgewerkt worden of op de juiste manier opgeslagen zijn. 

 
 

ZWART OF OP KLEUR GESPOTEN OF GEDOMPELDE ARTIKELEN 

zijn voorzien van een grondlaag. Het is de bedoeling dat na montage deze delen altijd nog een keer behandeld worden. Dit zorgt voor een duurzame zwarte laag en hiermee werkt u oneffenheden, schadeplekjes, schroefgaten en zaagkanten weg. Het beitsen is niet inbegrepen bij montagewerkzaamheden. Dit dient u zelf te (laten) doen. Reclamaties betreft schadeplekjes, dekking van de coating of andere aan de coating gerelateerde klachten zullen we dan ook niet accepteren. Voor het bijwerken en onderhoud van zwarte artikelen adviseren we Hermadix bielzenzwart beits. Deze beits is op duurzaam, matzwart, sneldekkend en op waterbasis. U hoeft niets te schuren.

 

RAMEN EN DEUREN

Houten ramen en deuren kunnen door werking klemmen bij hoge vochtigheid en zullen kieren vertonen wanneer het hout droog is. Zolang dit binnen de norm van de leverancier valt kunnen we hier helaas niets aan veranderen. U bent dan ook zelf verantwoordelijk voor het tijdig en juist behandelen van geleverde materialen. Als blijkt dat er klachten ontstaan zijn door het niet juist behandelen, niet tijdig aflakken of niet juist opslaan van de materialen dan zal de garantie vervallen. Ramen en deuren dienen binnen 8 dagen, aan alle zes de zijden en alle boringen en inkrozingen afgewerkt te zijn en afgehangen te worden. Wanneer dit niet mogelijk is moeten ze afgedekt worden of op de juiste manier opgeslagen worden. Ramen en deuren moeten altijd nog in het werk nagesteld worden, zelfs bij een afgehangen deur in een kozijn.

In belangrijke mate wordt kromtrekgedrag van deuren veroorzaakt door spanningen die te maken hebben met verschillen en veranderingen in temperatuur en vochthuishouding. Wees daarom uiterst voorzichtig met deuren die tussen twee ruimtes hangen waar grote verschillen in temperatuur (kunnen) ontstaan (zoals tussen berging/garage en keuken). Zorg voor een zo gelijkmatig mogelijke afstemming van de temperatuur in beide ruimtes.

Bij ramen en deuren die voorzien worden van een donkere kleur kunnen kleine droogtescheurtjes voorkomen en zal de deur meer werken. Deze kleuren absorberen meer warmte.

 

ALUMINIUM VERANDA'S EN KOZIJNEN

Op onze verandas zit standaard 5 jaar garantie op de coating. Aluminium een product dat kan doorhangen door de zwaarte. De tolerantie in zowel de diepte als de breedte is 3mm per strekkende meter. Onze verandas worden standaard geplaatst op betonnen poeren aangevuld met snelbeton. De klant is zelf verantwoordelijk voor een bodemonderzoek, wanneer deze niet is weerlegt aan mk bouw en montage zijn wij niet verantwoordelijk voor verzakkingen.

 

BESTRATING 

Ook bij tegels en sierbestrating kunnen productiefouten zitten. Beschadigde sierbestrating zullen wij vanzelfsprekend niet plaatsen. Uw straatwerk binnen 1 maand verzakken valt dit onder de garantie, hierna bent u zelf verantwoordelijk voor eventueel herstel. Beschadiging van de tegels kan niet worden gereclameerd na het tekenen van de het opleverformulier. 

ADVIES & MONTAGE

Bij de verkoop van alle artikelen gaan we er van uit dat u zelf of de door u aangestelde professional beschikt over de juiste kennis van het product en de montage daarvan. Wij zijn in geen enkel geval aansprakelijk voor reclamaties, schades of problemen die ontstaan door foute montage of behandeling. U dient zelf te zorgen voor een juist montage advies. Op aanvraag kunnen we u een montage handleiding of product blad van de meeste materialen toesturen. Bij klachten die beoordeeld worden door onze leverancier, is de deskundigheid van de leverancier en de bijbehorende garantievoorwaarden bindend. 

Wij denk graag met u mee en geven u daarbij deskundig advies. Hierbij bieden we een nauwkeurige en uitgebreide offerte aan met nauwkeurige inschatting van de materialen. We hebben jarenlang ervaring in hout en bouwmaterialen, maar zijn geen architect, constructeur of aannemer.  Wij zijn niet verantwoordelijk voor berekeningsfouten of constructieberekeningen. Wanneer we een offerte voor u samenstellen dient u deze altijd nog te laten controleren door uw montageploeg, een constructeur of architect. Wij leveren precies wat er op de offerte aangeboden is. Wanneer blijkt dat u te weinig heeft, zal dit dus bijbetaald moeten worden. Materialen die teveel berekend zijn kunnen in veel gevallen retour gebracht en gecrediteerd worden. Dit is altijd in overleg en geldt alleen voor voorraadartikelen in originele, onbeschadigde staat die verkoopbaar zijn. Kennelijke vergissingen of kennelijke fouten in het aanbod zijn niet bindend en kunnen altijd hersteld worden.

Wanneer we contactgegevens doorgeven van klusbedrijven uit de regio doen we dit ter goede trouw met de bij ons bekende ervaringen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor prijzen, werkzaamheden, planning, klachten en alle afspraken. Hier bent u zelf verantwoordelijk voor.

Bij een klachtafhandeling kunnen wij nooit aansprakelijk gesteld worden voor schades die hoger zijn dan de waarde van de geleverde materialen. Wij kunnen nooit aansprakelijk gesteld worden voor schade die veroorzaakt wordt door vertraging of gebreken aan een product. Dat geldt ook voor arbeidskosten van derde partijen of boetes van niet gehaalde deadlines.